meni

Zašto je aromaterapija tako dobra?

Aromaterapija je slojevito umeće lečenja koje koristi eterična ulja aromatičnih biljaka i drveća kako bi čuvalo zdravlje tela i smirenosti uma. Koreni ovog prekrasnog umeća vode daleko u prošlost. Ona predstavlja praktičan vodič kroz brojne upotrebe biljnih esencija – od simptomatskog lečenja svakodnevnih bolesti do holističkog pristupa lečenja tela, uma i duše.

Aromaterapija predstavlja putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih eteričnih esencija koje blago miluju dušu. Pored toga što su eterična ulja lekovita, samo njihovim mirisanjem popravljamo raspoloženje i osećamo se bolje. To se dešava zato što je čulo mirisa povezano sa limbičkim sistemom – područjem u mozgu koje se bavi emocijama i pamćenjem. I baš tu leži objašnjenje tajanstvenih mogućnosti umeća aromaterapije i psihoaromaterapije koja pomaže kod emocionalnih i mentalnih disbalansa.

Aromaterapija stvara užitak jer podstiče čulo mirisa. Mnogi ne znaju istinsku prirodu ove umetnosti. Neki aromaterapiju povezuju sa skupim tretmanima za ulepšavanje. Postoje i oni koji veruju da je to opuštajuća masaža uz upotrebu mirisnih ulja. Za one koji su skloni nečemu ezoteričnom, aromaterapija je putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih eteričnih esencija koje blago miluju dušu. Oni prizemljeni aromaterapiju smatraju prijatnim načinom čuvanja zdravlja i vitalnosti. Aromaterapija je sve to, i još mnogo više.

Današnji aromaterapijski praktičari koriste koncentrate eteričnih ulja iz bilaka kako bi podstakli lečenje poboljšavanjem raspoloženja, opuštanjem tela i podmlađivanjem duha.